Bezetting

De bezetting van Nooit Gedagt bestaat uit 3 trompetten, 2 trombones, 5 saxen, 2 baritons, 2 sousafoons, 1 kleine trom,1 grote trom en bekkens.

Zoals onvermijdelijk bij elk orkest is de ledensamenstelling van tijd tot tijd gewijzigd. De laatste jaren hebben zich echter nauwelijks wijzigingen voorgedaan. Van de oorspronkelijke bezetting uit 1974 is er nog 1 persoon als actief lid betrokken.

Interesse om mee te spelen? Kun je ook zonder bladmuziek musiceren? Beschikbaar tijdens carnaval en meerdere keren (weekenden) per jaar dat wij optreden? Bekijk dan onze vactures >>

Dingeman de Jong

Dingeman de Jong

EUPHONIUM

Is op 6 jarige leeftijd begonnen met muziek maken bij de plaatselijke fanfare op bugel/trompet. Hij heeft later de overstap gemaakt naar euphonium en speelt nu nog steeds bij fanfare De Volharding te Noordeloos en is ook een graag geziene gastspeler bij diverse orkesten. Doet vaak het licht uit en de deur op slot na een repetitie of optreden.

Arie Smits

Arie Smits

EUPHONIUM

Arie is na zijn 40ste begonnen met muziek maken, eerst bij muziekvereniging KNS uit Woudrichem op een bes-bas en is daarna overgestapt naar euphonium en heeft jaren meegespeeld bij ’t Muziekske uit Sleeuwijk. Hij is sinds 1998 lid van de kapel en is meester in het brouwen van het 'Nooitgedagtje'.

Jan Houweling

Jan Houweling

TROMBONE/ ZANG

Hij is op 7 jarige leeftijd begonnen op bugel bij de fanfare in Noordeloos. Is via trompet overgestapt naar trombone, waarmee hij in een aantal klassieke orkesten door het land actief is. Is een graag geziene gastspeler in diverse orkesten. Wordt soms gesignaleerd met een rode clownsneus.

Jacco Verduin

Jacco Verduin

TROMBONE

Speelde al eens eerder enkele jaren mee en na een onderbreking wederom aangesloten sinds 2012. Hij zorgt daarnaast als Sekretaoris voor vastlegging van de notulen en andere kletspraat tijdens de jaarvergadering. Tevens uitgever van orkestblad de 'Hofkapeller'

Ed Sterk

Ed Sterk

TENOR-SAXOFOON

Is van huis uit klassieke klarinettist (vanaf 1953). Hij is jarenlang concertmeester geweest bij een harmonie en landelijk orkest. Is medeoprichter van de Spectacles Jazzband waarin hij klarinet speelt. Is oprichter van Hofkapel Nooit Gedagt (1974) waarin hij tenorsax speelt en ook jaren lang de rol van muzikaal leider heeft vervuld.

Paul Daniels

Paul Daniels

ALT-SAXOFOON

Begon zijn carrière als trompettist in het roemruchte dweilorkest de A-muzikale fruitmand uit Gorkum. Bespeelt al jaren de altsax in het dixieorkest Ut Muziekske uit Sleeuwijk. Was enkele jaren altsaxofonist in het jaren 50/60 orkest Tante Co op Zolder en maakt ook deel uit van de Hofkapel als altaxofonist. Is daarnaast nog verbonden als vaste invaller bij andere dixielandorkesten.

Paul van der Heijden

Paul van der Heijden

ALT-SAXOFOON

Is vroeger begonnen op hobo, maar heeft enkele jaren geleden de altsaxofoon succesvol leren bespelen. Hij was saxofonist bij Bigband Gorcum en aangesloten bij Hofkapel Nooitgedagt in 2015. Is vertrokken naar zonniger oorden maar probeert zo vaak het kan mee te spelen in de kapel. Lust graag een schrobbelèr en spoelt die weg met een biertje.

Mariola de Gouw

Mariola de Gouw

ALT-SAXOFOON

Eerste maar niet meer enig(st)e vrouw in ons orkest. Ze maakt al meer dan 30 jaar klassieke muziek (piano en klarinet). Naast de hofkapel, is ze klarinettiste bij Koninklijke muziekvereniging Sophia in Loon op Zand. Door haar muzikale kwaliteiten hoopt ze al die mannen onder controle te kunnen houden - 1 heeft ze er al in the pocket: de muzikaal lijder.

Tessa Reijnen

Tessa Reijnen

ALT-SAXOFOON

Als jongste lid zorgt zij voor een frisse wind binnen de kapel. Lijkt bescheiden maar blaast menig kapellid omver. Wordt vooral door de voorzitter gewaardeerd die nu niet meer als enige appelsap drinkt. Naast Hofkapel Nooitgedagt, waar ze sinds augustus 2019 haar toontje meeblaast, speelt ze ook nog bij Koninklijke Sophia’s Vereeniging.

Theo Sterk

Theo Sterk

TROMPET

Hij is op 6 jarige leeftijd begon op trompet. Is trompettist bij Koninklijke Sophia’s Vereeniging en de Spectacles Jazzband. Treedt regelmatig op als gastsolist op trompet of als zanger bij harmonie en fanfare orkesten. Is de muzikaal leider maar soms ook lijder van Hofkapel Nooit Gedagt. Zorgt door chocolademelk met slagroom te drinken voor de benodigde scherpte wanneer in de kleine uurtjes moet worden opgetreden.

Bert van der Stelt

Bert van der Stelt

TROMPET

Van jongs af aan lid als cornettist bij fanfare Nooit Gedacht uit Almkerk. Valt in bij diverse klassieke orkesten. Bewaakt als Voorzitter de eenheid en tradities binnen de kapel en is daarnaast gek op appelsap. Hij is sinds het millennium lid van Hofkapel Nooit Gedagt.

Ludwig Reijnen

Ludwig Reijnen

TROMPET

Als 14 jarige zijn trompetcarriere gestart bij harmonie, egerlander orkest en carnavalsbandje. Vijf jaar later heeft hij trompet voor ruim 25 jaar aan de wilgen gehangen. Omstreeks 2015 is die fout hersteld en stroomt het trompetbloed weer kolkend door de aderen. Sinds eind 2018 lid van Nooit Gedagt en daarnaast ook trompetist bij Sophia’s Vereeniging in Loon op Zand.

Dick Burghout

Dick Burghout

SOUSAFOON

Hij blaast zijn longen schoon op een stuk koperen pijp vanaf het jaar dat hij zijn typediploma heeft gehaald. Dit was de voorwaarde om te mogen gaan blazen. Hij zingt in een koor, is lid van een brassband en is als invaller vaak te vinden in diverse klassieke orkesten. Heeft als vieze-voorzitter ook bestuurlijke taken.

Gerrit Daggelders

Gerrit Daggelders

SOUSAFOON

Hij is begonnen op euphonium bij de fanfare in Uitwijk. Hij valt vaak in bij klassieke orkesten op bes-bas. Hij was lid van 1994 tot 2007 en heeft in 2010, na een dwaling van twee jaar, de draad weer opgepakt. Zet met gevatte woordgrappen menigeen op het verkeerde been.

Gert-Jan Schaaf

Gert-Jan Schaaf

GROTE TROM

Vanaf zijn jonge jaren actief geweest binnen het roemruchte showkorps 'Gorcum'. Begonnen als tamboer, maar kan ook de xylofoon met verve bespelen. Thans actief als percussionist bij Big Band Gorcum en sinds 2018 beroert hij de Grote trom bij Nooit Gedagt. Bewaakt als centenman de geldzaken binnen de kapel.

Annie Swart

Annie Swart

BESCHERMVROUWE

Annie waakt als beschermvrouwe over de muzikanten van Nooit Gedagt en is een van de trouwste fans van de kapel.

In memoriam

Thijs Bouman – kleine trom

Thijs stond (nog) midden in het leven en kon nog erg genieten van het leven, muziek maken en alle kleine dingen. Thijs was al 22 jaar lid van de kapel sinds 2000, en kon met zijn spel op zijn kleine trom iedereen betoveren. Thijs was een erg trouw lid en enorm gewaardeerd binnen de hofkapel, hij is op 10 oktober 2022 overleden.

Thomas van Duijn – alt-saxofoon

Thomas was vanaf 2008 lid van onze kapel en reeds sinds 1955 actief muzikant. Naast zijn muzikale bijdrage aan de kapel als alt-saxofonist, kon het bestuur altijd terecht bij hem voor raad en daad en uit zijn jarenlange ervaring als organisator en bestuurslid van diverse festivals en muziekgezelschappen putten. Thomas is augustus 2021 op 80-jarige leeftijd overleden.

Richard van Ooyen – trombone

Hij is op jonge leeftijd begonnen met muziek maken als slagwerker bij het showkorps in Gorinchem. Is van slagwerker via de cornet naar trombone gegaan. Hij heeft gespeeld in verschillende klassieke orkesten en is sinds 1982 tot 1996 lid geweest van de Kapel en was na een pauze tot 2005 weer aangesloten bij de Kapel en was ook trombonist bij Bigband Gorcum. Helaas is Richard begin 2018 op 57-jarige leeftijd overleden.

Wil de Swart – grote trom / zang / veurzitter

“De grote trom moet je niet slaan, maar bespelen.”

Wil was muzikaal zeer breed georiënteerd, dat was te zien aan zijn zeer uitgebreide CD collectie. Hij was lid sinds 1989 en vanaf 1992 Veurzitter van Hofkapel Nooit Gedagt. Helaas is Wil in 2017 overleden op de leeftijd van 64 jaar. De ere-titel ‘Veurzitter’ zal voor altijd aan hem verbonden blijven.