Het Orkest

meesterHet blaasorkest Hofkapel Nooit Gedagt werd in 1974 als onafhankelijke vereniging opgericht. Sinds de start was het orkest altijd als vaste Hofkapel verbonden aan de Woudrichemse carnavalsvereniging. De naam van het orkest is ontleend aan de oorspronkelijk in 1662 gebouwde Woudrichemse achtkante korenmolen "Nooit Gedagt". Door oorlogshandelingen werd het origineel in 1945 vernield. Een replica werd op 31 mei 1996 op feestelijke wijze opnieuw in gebruik genomen.

Afhankelijk van het karakter van het optreden wordt een passend tenue uitgekozen. Daarbij is uniformiteit een belangrijk uitgangspunt. Een van de karakteristieke onderdelen is sinds de start van het orkest de blauwe baret met rode pluim. Buiten de carnavalsactiviteiten, wordt overal opgetreden waar dat door organisatoren passend wordt geacht.

Presentatie en repertoire

Het motto van het orkest "wij maken van elk feest een evenement" geeft uiting aan de brede inzetbaarheid. De samenstelling van het repertoire zorgt bovendien dat het orkest geschikt is voor alle soorten publiek van alle leeftijden. Het repertoire dat het orkest ten gehore brengt is nagenoeg tijdloos. Door de achtergronden van diverse leden ,die hun sporen in de jazz- en klassieke wereld ruimschoots hebben verdiend, is gekozen voor een zeer gevarieerd repertoire dat varieert van operamuziek - smartlappen en swing tot evergreens.

Mede door de instrumentale bezetting weet men daarmee de juiste sfeer te bewerkstelligen en ook duidelijk onderscheid te maken t.a.v. wat men doorgaans van dergelijke orkesten verwacht. Omdat het orkest zijn eigen arrangementen maakt en er zonder bladmuziek wordt gespeeld maakt een optreden van Nooit Gedagt tot een bijzondere happening waarbij tijdens de optredens het contact met het publiek snel gelegd is. Dit is ook vastgelegd op de eigen CD die in 2008 is uitgekomen onder de naam EigenWijs.

Hieronder kunt u een aantal nummers beluisteren die een indruk geven van onze muziek.

Wilt u weten waar we binnenkort spelen? Bekijk dan onze agenda >>>

Naam Afspelen Grootte Duur
De Clown
6.6 MB 2:53 min
De vrolijke koster
9.5 MB 4:10 min
Mexico
9.5 MB 4:09 min
Vino, waar blijft de wijn
8.9 MB 3:54 min

Nooit Gedagt zien

450x350 optreden jeroen bosch

Wilt u ons live en lijf zien? Bekijk dan onze agenda om te zien waar we ons volgende feest bouwen!

 

Nooit Gedagt Nieuws

450x350 jassen hofkapel

Wanneer wij menen wat te melden te hebben en het met u willen delen kunt u dat hier vinden en lezen.

 

Nooit Gedagt Boeken

Onvergetelijk feest, evenement of bruiloft beleven? Wij zijn te boeken, haal ons in huis!

 

Nooit Gedagt Beluisteren

450 350 droomland

Benieuwd naar ons orkest, historie en repertoire? Lees dan over onze geschiedenis en beluister enkele nummers.

 

Naar boven
JSN Pixel 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework