Bezetting

meesterDe bezetting van Nooit Gedagt bestaat uit 3 trompetten, 2 trombones, 6 saxen, 2 baritons, 2 sousafoons, 1 kleine trom,1 grote trom en bekkens.

Zoals onvermijdelijk bij elk orkest is de ledensamenstelling van tijd tot tijd gewijzigd. De laatste jaren hebben zich echter nauwelijks wijzigingen voorgedaan. Van de oorspronkelijke bezetting uit 1974 is er nog 1 persoon als actief lid betrokken.

Interesse om mee te spelen? Kun je ook zonder bladmuziek musiceren? Beschikbaar tijdens carnaval en meerdere keren (weekenden) per jaar dat wij optreden? Bekijk dan onze vactures >>

Leden Hofkapel Nooitgedagt

Dingeman de Jong
Euphonium
Is op 6 jarige leeftijd begonnen met muziek maken bij de plaatselijke fanfare op bugel/trompet. Hij heeft later de overstap gemaakt naar euphonium en speelt nu nog steeds bij fanfare De Volharding te Noordeloos en is ook een graag geziene gastspeler bij diverse orkesten. Doet vaak het licht uit en de deur op slot na een repetitie of optreden.
Arie Smits
Euphonium
Arie is na zijn 40ste begonnen met muziek maken, eerst bij muziekvereniging KNS uit Woudrichem op een bes-bas en is daarna overgestapt naar euphonium en heeft jaren meegespeeld bij ’t Muziekske uit Sleeuwijk. Hij is sinds 1998 lid van de kapel en is in de hoedanigheid van Centenman het financieel geweten.
Jan Houweling
Trombone/ zang
Hij is op 7 jarige leeftijd begonnen op bugel bij de fanfare in Noordeloos. Is via trompet overgestapt naar trombone, waarmee hij in een aantal klassieke orkesten door het land actief is. Is een graag geziene gastspeler in diverse orkesten. Wordt soms gesignaleerd met een rode clownsneus.
Jacco Verduin
Trombone
Speelde al eens eerder enkele jaren mee en na een onderbreking wederom aangesloten sinds 2012. Hij zorgt daarnaast als Sekretaoris voor vastlegging van de notulen en andere kletspraat tijdens de jaarvergadering. Tevens uitgever van orkestblad de 'Hofkapeller'
Ed Sterk
Tenor-Saxofoon
Is van huis uit klassieke klarinettist (vanaf 1953). Hij is jarenlang concertmeester geweest bij een harmonie en landelijk orkest. Is medeoprichter van de Spectacles Jazzband waarin hij klarinet speelt. Is oprichter van Hofkapel Nooit Gedagt (1974) waarin hij tenorsax speelt en ook jaren lang de rol van muzikaal leider heeft vervuld.
Thomas van Duijn
Alt-Saxofoon
Hij is in leeftijd de oudste muzikant bij Nooit Gedagt, maar in uitlating één van de jongste! Thomas heeft een rijk muziekverleden vanaf 1955, van schoolorkesten, harmonie verenigingen, carnavalsorkesten tot en met jazz bands. Hij is sinds 2008 lid van Hofkapel Nooit Gedagt.
Paul Daniels
Alt-Saxofoon
Begon zijn carrière als trompettist in het roemruchte dweilorkest de A-muzikale fruitmand uit Gorkum. Bespeelt al jaren de altsax in het dixieorkest Ut Muziekske uit Sleeuwijk. Was enkele jaren altsaxofonist in het jaren 50/60 orkest Tante Co op Zolder en maakt ook deel uit van de Hofkapel als altaxofonist. Is daarnaast nog verbonden als vaste invaller bij andere dixielandorkesten.
Paul van der Heijden
Alt-Saxofoon
Is vroeger begonnen op hobo, maar heeft enkele jaren geleden de altsaxofoon succesvol leren bespelen. Hij was saxofonist bij Bigband Gorcum en aangesloten bij Hofkapel Nooitgedagt in 2015. Is vertrokken naar zonniger oorden maar probeert zo vaak het kan mee te spelen in de kapel. Lust graag een schrobbelèr en spoelt die weg met een biertje.
Mariola de Gouw
Alt-Saxofoon
Eerste maar niet meer enig(st)e vrouw in ons orkest. Ze maakt al meer dan 30 jaar klassieke muziek (piano en klarinet). Naast de hofkapel, is ze klarinettiste bij Koninklijke muziekvereniging Sophia in Loon op Zand. Door haar muzikale kwaliteiten hoopt ze al die mannen onder controle te kunnen houden - 1 heeft ze er al in the pocket: de muzikaal lijder.
Tessa Reijnen
Alt-Saxofoon
Als jongste lid zorgt zij voor een frisse wind binnen de kapel. Lijkt bescheiden maar blaast menig kapellid omver. Wordt vooral door de voorzitter gewaardeerd die nu niet meer als enige appelsap drinkt. Naast Hofkapel Nooitgedagt, waar ze sinds augustus 2019 haar toontje meeblaast, speelt ze ook nog bij Koninklijke Sophia’s Vereeniging.
Theo Sterk
Trompet/ zang
Hij is op 6 jarige leeftijd begon op trompet. Is trompettist bij Koninklijke Sophia’s Vereeniging en de Spectacles Jazzband. Treedt regelmatig op als gastsolist op trompet of als zanger bij harmonie en fanfare orkesten. Is de muzikaal leider maar soms ook lijder van Hofkapel Nooit Gedagt. Zorgt door chocolademelk met slagroom te drinken voor de benodigde scherpte wanneer in de kleine uurtjes moet worden opgetreden.
Bert van der Stelt
Trompet
Van jongs af aan lid als cornettist bij fanfare Nooit Gedacht uit Almkerk. Valt in bij diverse klassieke orkesten. Bewaakt als Voorzitter de eenheid en tradities binnen de kapel en is daarnaast gek op appelsap. Hij is sinds het millennium lid van Hofkapel Nooit Gedagt.
Ludwig Reijnen
Trompet
Als 14 jarige zijn trompetcarriere gestart bij harmonie, egerlander orkest en carnavalsbandje. Vijf jaar later heeft hij trompet voor ruim 25 jaar aan de wilgen gehangen. Omstreeks 2015 is die fout hersteld en stroomt het trompetbloed weer kolkend door de aderen. Sinds eind 2018 lid van Nooit Gedagt en daarnaast ook trompetist bij Sophia’s Vereeniging in Loon op Zand.
Dick Burghout
Sousafoon
Hij blaast zijn longen schoon op een stuk koperen pijp vanaf het jaar dat hij zijn typediploma heeft gehaald. Dit was de voorwaarde om te mogen gaan blazen. Hij zingt in een koor, is lid van een brassband en is als invaller vaak te vinden in diverse klassieke orkesten. Heeft als vieze-voorzitter ook bestuurlijke taken.
Gerrit Daggelders
Sousafoon
Hij is begonnen op euphonium bij de fanfare in Uitwijk. Hij valt vaak in bij klassieke orkesten op bes-bas. Hij was lid van 1994 tot 2007 en heeft in 2010, na een dwaling van twee jaar, de draad weer opgepakt. Zet met gevatte woordgrappen menigeen op het verkeerde been.
Thijs Bouman
Kleine trom
Is zijn muzikale carrière begonnen in de 50er jaren bij de plaatselijke fanfare als slagwerker. Was in de jaren ’60 tot begin ’80 actief in het bruiloften-en-partijen circuit, waar hij naast drums, ook gitaar en banjo speelde. Ook trad hij veel op als goochelaar, vandaar de “magics”, die gedurende een aantal jaren op de ceremoniële jaarvergadering van Hofkapel werden vertoond.
Gert-Jan Schaaf
Grote trom
Vanaf zijn jonge jaren actief geweest binnen het roemruchte showkorps 'Gorcum'. Begonnen als tamboer, maar kan ook de xylofoon met verve bespelen. Thans actief als percussionist bij Big Band Gorcum en sinds 2018 beroert hij de Grote trom binnen de kapel. Berucht om zijn strakke blik waarmee hij alles en iedereen in de gaten houdt.
Annie de Swart
Beschermvrouwe
Annie waakt als beschermvrouwe over de muzikanten van Nooit Gedagt en is een van de trouwste fans van de kapel.

In memoriam

Richard van Ooyen – trombone

Hij is op jonge leeftijd begonnen met muziek maken als slagwerker bij het showkorps in Gorinchem. Is van slagwerker via de cornet naar trombone gegaan. Hij heeft gespeeld in verschillende klassieke orkesten en is sinds 1982 tot 1996 lid geweest van de Kapel en was na een pauze tot 2005 weer aangesloten bij de Kapel en was ook trombonist bij Bigband Gorcum. Helaas is Richard begin 2018 op 57-jarige leeftijd overleden.

Wil de Swart – grote trom / zang / veurzitter

“De grote trom moet je niet slaan, maar bespelen.”

Was muzikaal zeer breed georiënteerd, dat is te zien aan zijn uitgebreide CD collectie. Hij was lid sinds 1989 en vanaf 1992 Veurzitter van Hofkapel Nooit Gedagt. Helaas is Wil in 2017 overleden in de leeftijd van 64 jaar. De ere-titel 'Veurzitter' zal voor altijd aan hem verbonden blijven. 

Nooit Gedagt zien

450x350 optreden jeroen bosch

Wilt u ons live en lijf zien? Bekijk dan onze agenda om te zien waar we ons volgende feest bouwen!

 

Nooit Gedagt Nieuws

450x350 jassen hofkapel

Wanneer wij menen wat te melden te hebben en het met u willen delen kunt u dat hier vinden en lezen.

 

Nooit Gedagt Boeken

Onvergetelijk feest, evenement of bruiloft beleven? Wij zijn te boeken, haal ons in huis!

 

Nooit Gedagt Beluisteren

450 350 droomland

Benieuwd naar ons orkest, historie en repertoire? Lees dan over onze geschiedenis en beluister enkele nummers.

 

Naar boven
JSN Pixel 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework